Taburan Undi di Pusat Mengundi Permatang Pauh

Guar Perahu: Pengundi: 1907. Jumlah KeADILan 913, Akim 7, BN 726, Rosak 12

Saluran 1 -
KeADILan: 135
BN: 161,
Akim: 3

Saluran 2
KeADILan: 236
BN: 236
Akim: 2

Saluran 3
KeADILan: 284
BN 176
Akim: 2

Saluran 4
KeADILan 258
BN 153
Akim: 0,

Kuala Mengkuang: Pengundi: 2727. Jumlah; KeADILan 1207, Akim: 2, BN 1062, Rosak 14

Saluran 1
AKIM: 1,
KeADILan: 136,
BN 157,

Saluran 2
AKIM: o
PKR: 268
BN: 274,

Saluran 3
Akim: 0,
KeADILan: 285,
BN 233,

Saluran 4
Akim: 1,
KeADILan: 291,
BN: 192,

Saluran 5
Akim: 0
KeADILan: 227,
BN: 206

* Telok Wang: Jumlah pengundi: 599
Saluran 1

akin: 0,
KeADILan: 260 (pertama kali menang),
BN: 232
rosak

Mengkuang: Pengundi: 1901 KeADILan: 1037, Akim: 2, BN: 560, rosak: 14

Saluran 1
Akim: 1,
KeADILan: 178,
BN: 115,
rosak: 5,

Saluran 2
Akim: 1,
KeADILan: 267,
BN: 183,
rosak: 7.

Saluran 3
Akim: 0
KeADILan: 310,
BN: 136,
rosak: 1

Saluran 4
Akim: 0,
KeADILan: 282,
BN: 126
rosak: 1

* Sungai Lembu: Pengundi: 509
Akim: 2,
KeADILan: 291,
BN: 124,
rosak: 5

Penanti: Pengundi: 1061. KeADILan: 549, Akim: 1, BN 253

Saluran 1
Akim: 1,
KeADILan: 178,
BN 78,
rosak 4,

Saluran 2
Akim: 0,
KeADILan: 192,
BN: mega_shok.gif.

Saluran 3
Akim: 0,
KeADILan: 179,
BN 95,
rosak: 1.

Kubang Ulu: Pengundi:1423, undi pos 23. KeADILan: 788 Akim: 2 BN: 264, Rosak: 13

Saluran 1
Akim: 1,
KeADILan: 181,
BN: 71,
rosak: 8,

Saluran 2
Akim: 1,
KeADILan: 310,
BN: 105
rosak: 2,

Saluran 3
Akim: 0,
KeADILan: 297,
BN: 88,
rosak: 3

Sungai Semambu:Jumlah Pengundi: 1872. KeADILan:1122, Akim: 2 BN: 360

Akim: 1,
KeADILan: 174,
BN: 81.

Saluran 2
Akim: 1,
KeADILan: 303,
BN: 102.

Saluran 3
Akim: 0,
KeADILan: 329,
BN: 87,
Rosak: 2,

Saluran 4
Akim: 0
KeADILan: 316
BN: 90,

Tanah Liat Mukim 9: Jumlah: Akim: 7, KeADILan: 965, BN: 531, Rosak: 17

Saluran 1
Akim: 5,
KeADILan: 134,
BN: 119
Rosak 7,

Saluran 2
Akim 1,
KeADILan: 267,
BN: 168,
Rosak: 4.

Saluran 3
Akim: 1,
KeADILan: 294,
BN: 136,
Rosak: 4

Saluran 4
Akim: 0,
KeADILan: 270,
BN: 108,
Rosak: 2

Berapit Road: Jumlah Pengundi: 1461. Penuh: Akim: 2, KeADILan: 922, BN: 117, rosak: 10.

Saluran 1
Akim: 0,
KeADILan: 204,
BN: 25.
rosak: 6.

Saluran 2
Akim: 1,
KeADILan: 352,
BN: 37,
rosak: 2.

Saluran 3
Akim: 1,
KeADILan: 366,
BN: 55,
Rosak: 2

Keputusan Pilihanraya Kecil Permatang Pauh


------------------------------------------------------------------------------------------------

Ini keputusan RASMI.

Anwar ,PKR 31,195 undi => pertambahan 2283 undi berbanding Mac 2008

Arif Shah, BN 15,524 undi => pengurangan 1426 undi berbanding Mac 2008


Hanafi, AKIM 92 undi => hilang wang pertaruhan

Anwar menang dengan majoriti 15,671

% Keluar Mengundi : 81.01 => dulu 81.87 pengurangan 0.86% sahaja

Dr Wan Azizah Wan Ismail, menang dahulu dengan majoriti 13,388 pada Pilihanraya Umum 8 March.

Pada pilihan raya umum 2004 pula, BN kalah dengan majoriti 590 undi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Anwar will be making a statement shortly. Watch it on

http://www.ipglobal.tv/





 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bagaimana nak mula gunakan Linux Ubuntu

Untuk kali ini saya nak ceritakan bagaimana kita boleh gunakan Ubuntu Linux. Maklumat ini khas kepada rakan-rakan yang belum pernah gunakan Ubuntu.

Keperluan Komputer:

1. 384MB RAM
2. 4 GB ruang kosong Hardisk

Secara asasnya terdapat tiga (3) cara untuk menggunakan Ubuntu.

Cara pertama (1):

Gunakan Ubuntu menggunakan LIVE CD.

1. Shutdown Windows dan tutup komputer.

2. Buka balik komputer dan tekan kekunci untuk masuk ke dalam CMOS.
2.a - Kekunci untuk setiap komputer berbeza-beza mengikut model komputer. biasanya ia dipaparkan di skrin di bahagian bawah sekali untuk seketika, ketika komputer mula-mula di boot.
2.b - Ada yang menggunakan kekunci F2 atau F10 atau F12 atau DEL atau ESC. ada juga yang menggunakan kekunci gabungan seperti ALT+F10.

3. Setelah anda berada di CMOS, cuba cari pilihan untuk BOOT order. Tukar dan pastikan anda pilih CDROM / CDRW / DVDROM / DVDRW anda sebagai pilihan boot pertama dan Hardisk sebagai pilihan kedua.
3.a - Pastikan ANDA tidak mengubah benda-benda lain untuk mengelakkan masalah.

4. Masukkan CD Ubuntu ke dalam CD Drive.

5. Keluar daripada CMOS dan reboot komputer.

6. Sepatutnya pilihan untuk boot Ubuntu akan keluar. Tekan saja ENTER dan turuti arahan jika ada. Anda akan terus masuk ke dalam UBUNTU.

7. Anda boleh gunakan Ubuntu seterusnya. Tapi ingat, dalam mod LIVE CD, sebarang perubahan yang anda lakukan dalam Ubuntu akan hilang setelah anda tutup / reboot komputer.



Cara kedua (2):

1. Cara kedua adalah sama dengan cara pertama bermula dari langkah 1 - langkah 7.

2. Cuma dalam desktop Ubuntu anda akan dipaparkan dengan ikon Install . Klik pada ikon install dan ikuti arahan satu persatu.

3. Jika anda sudah ada Windows di install pada komputer anda, anda boleh pilih guided partition semasa pemilihan partition untuk install Ubuntu.

4. Selesai pemasangan, anda diminta keluarkan CD Ubuntu tadi dan REBOOT.

5. Setelah reboot, anda dipaparkan dengan pilihan untuk boot Ubuntu atau Windows.



Cara ketiga (3) :

1. Cara ketiga adalah cara kesukaan saya.

2. Boot Windows dan masukkan CD Ubuntu.

3. Kotak paparan untuk MENU PEMASANGAN dalam Windows akan dipaparkan.

4. Klik saja dan ikuti arahan-arahannya.

5. Selesai.


Ada cadangan lain?

Cara mudah menyembunyikan fail (Steganography)

Seperti yang diketahui, steganography ada seni menyembunyikan fail didalam gambar. Anda boleh rujuk dilaman wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Steganography. Dibawah diterangkan cara mudah untuk memnyembunyikan fail (cara steganography).


1."Compress" fail yang hendak disembunyikan.(disini saya "compress" fail sembunyi.exe menjadi sembunyi.zip)
2. Ambil mana gambar yang hendak digunakan. (contoh disini love_u.jpeg)
3. Kemudian, masuk ke "command prompt(untuk windows)" (start -> run -> cmd (utk window)) / "CLI shell"

Jalankan arahan seperti dibawah.

copy /b love_u.jpeg + sembunyi.zip love_u_2.jpeg


*love_u_2.jpeg, adalah nama fail baru yang mengandungi fail tersembunyi.

4. Anda hanya dapat melihat fail lsembunyi.exe apabila membuka fail tersebut menggunakan "archiving utility".(disini saya mencuba buka menggunakan winzip & winrar)

Analisa.
Arahan "copy" akan menyalin kedua-dua file (love_u.jpeg dan sembunyi.zip) menjadi satu fail (love_u_2.jpeg). Fail ketiga akan bermula dengan "header" gambar. jadi apabila ianya dibuka cara biasa, ianya akan hanya memaparkan gambar.

Apakah RSS ?

RSS (Rich Site Summary) ialah satu format untuk penghantaran isi kandungan web yang sentiasa berubah-ubah. Kebanyakan laman-laman web berorientasikan berita, weblog (blog-blog, laman web dinamik) menerbitkan isi kandungan laman web mereka sebagai RSS Feed dan memberikannya kepada semua orang yang mahukannya.

Kenapa nak gunakan RSS?

RSS membolehkan kita 'menyedut' maklumat daripada laman-laman web yang kita minat dengan senang. Kita tidak perlu ke laman-laman web tersebut satu persatu untuk membaca.

Macam mana nak baca berita / cerita dari RSS?

Perisian Feed Reader atau News Aggregator diperlukan untuk 'menyedut' berita daripada pelbagai laman web. Perisian inilah yang akan memaparkan berita-berita ini kepada anda.

Terdapat pelbagai RSS Reader yang boleh di download dan digunakan. Ada juga yang berasaskan web seperti, My Yahoo, Bloglines, dan Google Reader.

Setelah kita ada perisian tersebut, kita perlu cari laman-laman web (seperti mindaict) yang menyediakan berita RSS.  Kebanyakan laman-laman web yang menyediakan RSS ini meletakkan satu ikon kecil dengan singkatan RSS, XML, atau RDF agar senang pembaca memasukkan alamat RSSnya ke dalam perisian tadi.

Contoh ikon-ikonnya adalah:


Introducing MindaICT newest blog writer.

Salam to all. It is a privilege for me to introduce Minda ICT newest blog writer, Payabunga. She will be handling the general Ubuntu tips category from now on. We hope with Payabunga with use, Minda ICT blog will be more organize in stepping on one more level. Welcome!

We are still waiting for a couple new bloggers to join us. If you are interested, please contact us. We are targeting on 10 new blog writers now to cater all the categories.

The categories are:

1. Windows apps - review on Windows applications
2. Windows tips - write about tips and tricks
3. Ubuntu apps
4. Mac OSX apps
5. Internet apps
6. Money making - Review on various programs
7. Malaysian issues
8. Other linux stuff
9.

If you think you can write something about the categories above, feel free to join Minda ICT as partners. Just contact us here.

And of course you can choose to write either in Malay or English, whichever you feel comfortable with.

Install wink in Ubuntu 64 Bit

To install wink in Ubuntu 32 bit, please read here. Unfortunately, wink doesn't support 64 bit but there is a workaround. You can use wink using Wine. This is how you can achieve that.

1. Install Wine with Synaptic or Adept
2. Download Wink Stable or unstable
3. Open Wink Installer with Wine and Install

How to install Wink in Ubuntu

Wink is a Tutorial and Presentation creation software, primarily aimed at creating tutorials on how to use software. Using Wink you can capture screenshots, add explanations boxes, buttons, titles etc and generate a highly effective tutorial for your users.

From the wink website:

    Wink requires GTK 2.4 or higher. The installer does not create any links/shortcuts. If you want shortcuts you will have to create them yourself. For a list of known issues in the linux version, view the readme.txt file in the wink directory after installation.

    If the NumLock key is switched on, hotkeys in Wink do not work under Linux. So make sure to turn off the NumLock key while capturing.

You can read all about Wink on its own web page here.

This tutorial is tested in Ubuntu Hardy Heron 8.04.1 (i686), but I suppose it can be use on Ubuntu Gutsy 7.10 (i686). For those using Ubuntu 64 bit, please read this.

How to install:

A. Use the Synaptic or Add/Remove
B. Use the Terminal

A. Use the Synaptic or Add/Remove


1. Open Synaptic or Add / Remove and search for `wink'.
2. Click Apply and install.
3. Wink will be in Graphic Menu.

B. Use the terminal

1. Open terminal.
2. Type and enter by lines

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install wink

3. Wait the until the install finished
4. Find wink in Menu- Graphic - Wink

Bagaimana menukar fail .bin kepada .iso dalam ubuntu

Ini cara paling senang. Tukar dulu format .cue dan .bin kepada .iso
Gunakan bchunk. Kalau belum ada, install guna terminal

sudo apt-get install bchunk


Lepas tu guna arahan ni. 

bchunk tajukmovie.bin tajukmovie.cue movie

Itu sahaja.

Kalau nak lekap (mount) boleh sahaja guna

mount -t iso9660 -o loop [isofile] [mountpoint]

Kalau nak burn ke CD, gunakan GnomeBaker atau Brasero.

Polisi bertukar lagi : Language policy changed...again!

To join MindaICT, please give your name and email on this form.  :) Untuk memantapkan lagi blog mindaict ini, nampaknya polisi bahasa terpaksa ditukar lagi. Ini kerana ada beberapa emel dari rakan-rakan meminta agar kiriman dalam Bahasa Inggeris diteruskan.

Kebanyakan rakan-rakan yang meminta ini adalah dari luar negara. Jadi nampaknya kami akan teruskan dengan kiriman dalam BM dan BI.

Dengan ini juga kami menjemput mana-mana pembaca yang berminat untuk menjadi penyumbang karangan kepada MindaICT. Syaratnya senang sahaja, iaitu mestilah kiriman berteraskan tema ICT.

Setakat ini, ada seramai 3 penyumbang yang menggunakan emel untuk menghantar karangan mereka.

Untuk sertai MindaICT, senang sahaja, tinggalkan nama dan emel di borang ini.  :)

CA Anti-Virus Percuma Lesen untuk setahun

CA Anti-Virus dulunya dikenali sebagai eTrust® Anti-virus. Is adalah satu antivirus yang disasarkan kepada rangkaian setempat, dan tugas utamanya adalah untuk menghentikan dan membuang kod-kod merbahaya (virus) sebelum ia menjangkiti rangkaian atau komputer anda—mengecilkan risiko system downtime dan kos tindakbalas jangkitan.

Ciri-ciri CA Anti-Virus;
  • Mengesan virus, worm dan Trojan
  • Mengimbas emel secara automatik
  • Melindungi daripada virus-virus baru
  • Melindungi fail-fail, pindahturun dan kepilan emel
Computer Associates (CA) akan memberikan lesen PERCUMA selam setahun.

Untuk dapatkan lesen tersebut,  klik sini dan masukkan nama, emel, password dan lengkapkan borang yang disediakan.

Satu emel akan dihantar ke alamat emel yang anda berikan. Dapatkan alamat untuk memindahturun program bersama-sama lesennya dalam emel tersebut.

Dapatkan System Mechanic percuma untuk setahun.

System Mechanic adalah perisian untuk membaikpulih komputer agar sentiasa berada dalam keadaan paling baik. Ia akan membaiki semua ralat dan fragmentasi. Ia juga boleh membersihkan fail-fail sampah dan juga memperelokkan lagi keupayaan komputer anda agar ia menjadi lebih lancar dan laju.

 
Dapatkan lesen percuma di sini.  Manakala, pindahturun programnya di sini.

Saya nasihatkan anda membaca catatan saya di sini untuk mengetahui cara-cara untuk mendapatkan lesen percuma tersebut.

Antivirus iolo versi penuh dengan key 1 tahun percuma

iolo AntiVirus boleh membantu anda menghalang virus daripada menjangkiti komputer anda. Ia menggunakan teknologi real-time maju yang menyediakan perlindungan maksima dan boleh menghalang virus sebelum ia boleh masuk ke dalam komputer anda.

Bagaimana mahu mendapatkan Lesen iolo AntiVirus percuma:
  • Sila ke halaman ini dan klik punat Continue.
  • Anda akan dipaparkan dengan halaman tempahan. Jangan risau, sebab nilainya sudah disetkan kepada $0.00. Jadi abaikan paparan tersebut dan klik punat Secure Checkout.
  • Isikan borang selengkapnya. Pastikan anda gunakan email sebenar anda, sebab kod lesen akan di hantar ke emel anda itu. Klik punat  Continue.
  • Pastikan pilihan Email Delivery dipilih. Klik punat Continue.
  • Halaman Review Order akan dipaparkan. Klik pada punat Place Order.
  • Halaman Thank You akan dipaparkan bersama nombor tempahan anda.
  • Pindahturun iolo Antivirus jika anda belum pindahturun lagi.
  • Periksa emel anda, dapatkan kod lesen percuma anda dan masukkan ke dalam perisian iolo Antivirus.
Lesen ini hanya sah selama setahun dan boleh di pasang ke dalam 3 unit komputer. Jika anda mahu install ke dalam lebih banyak komputer, sila ulangi kaedah di atas menggunakan email lain.

51 tahun Kemerdekaan Malaysia

 
Klik untuk besarkan gambar

Salam buat semua pembaca. Ini logo untuk Sambutan Hari Merdeka Malaysia ke-51. motto tahun ini adalah PERPADUAN TERAS KEJAYAAN.
Logo ini dicipta oleh pereka-lukis Anuar Dan. Nak kenal Anuar Dan? Ni gambar beliau untuk tatapan semua.

Anuar Dan
Dan's Village, The Art Of AnuarDan
KB 33, Central Market, Kuala Lumpur.
Malaysia,   KL
H/P: 019- 6406374 
Tel: 603- 8883 4541
(Eheh..promote Abang Anuar sikit...)

Nak tengok hasil kerja Anuar Dan tak? Kebetulan ada widget untuk itu, jadi saya sertakan sekali lah di sini.



Baiklah, itu pasal logo, lagu Hari Merdeka ke-51 pun dah ada. Lagu itu pun bertajuk Perpaduan Teras Kejayaan juga dan digubah oleh Pak Ngah (Suhaimi Mohd Zain) dan Loga (Lokman Ghani). Mereka ni selalu lah juga berganding bahu buat lagu. Biasanya Pak Ngah  gubah lagu Lokman Ghani cipta lirik. Ada yang tak kenal mereka? Ini gambar mereka.

Inilah Pak Ngah kalau nak kenal.

Ini pula Lokman Ghani.

Kalau nak dengar lagu tema Kemerdekaan Malaysia ke-51 ni boleh lah download atau dengar di sini. Ini saya dapat dari The Star Online
Klik di bawah untuk download atau dengar lagu di sini.
Lagu Hari Kebangsaan Ke-51

I tried Xubuntu yesterday.

Ubuntu-ThunarYou got it right. I tried Xubuntu yesterday. After installing Ubuntu on a 7 years-old P4 computer at the office (dual-boot with XP), I noticed the computer was having a bad time inhaling Ubuntu. It was processing everything slowly and the lags were annoying. The most pathetic part, Windows XP was running lightning fast on the same PC.

What did happened? All the hardware supported by Ubuntu and it's a P4 with 384MB of memory. It is not supposed to have any problems with processing efficiency and perfomance!

I started to scratch my head and looked into alternative. At first I wanted to try Ubuntu Lite, but the PC didn't have a CD burner and I did not bring my notebook. So, Xubuntu is the easiest change I could make to the PC.

From the website, it says, Xubuntu is Ubuntu for older PC. May be this is the solutions.

This is how I installed Xubuntu :

1. First I removed ubuntu-desktop
2. Then I installed xubuntu-desktop and xubuntu-artwork-usplash

The code :

I fire-up terminal by pressing ALT-F1, login with my username and password.

$ sudo apt-get remove ubuntu-desktop $ sudo apt-get install xubuntu-desktop xubuntu-artwork-usplash
That's it, Xubuntu is now installed.

Now to login to Xface press ALT-F7 to back to gnome and press ALT-Ctrl-Backspace to restart X and login to Xface.

This will work with no problems. I select "xfce-session" from the login screen option to get into XFCE.



The major advantage I'm using Xubuntu is that I will not lose my documents, or any installed programs. I can also use existing programs under XFCE - for example, Open Office and Firefox. If I don't like it, and want to remove XFCE from my system, I can always use "sudo apt-get remove xubuntu-desktop".

Now it's more like it. No lags and the system running much more faster now. Anyway, Firefox and its memory hogs is still there. I'm considering Seamonkey or Opera as the default browser now.

Change of blogging policy

I've just had a small online meeting with MindaICT Blog Network members. Although it is always our privileged to write about our interests but it seems we agreed to change our blog to more guided path today.

Language :

It has come to our attention that traffic from Malaysia is greatly decrease (-153%) for the past 2 months and may cause by the fact we have not write in Malay as much as before. The traffic from outside Malaysia is slightly increase to 30% from 22% only.

For that, we have agreed to change our posting back into Malay language. This proposal was favored by 3 out of 4 our members and will be evaluated and carried out for the two months.

Revenues :

The revenues also down to 90% and hit hard on us. So ads will be set up again to gain more revenues to maintain members interests. We also agreed to open up membership to two more persons maintaining promotions and advertisement column.

Interests :

The mindaICT interests is still the same. We will continue to blog on open source software and OS and also our daily interests.

Membership:

For now, there are only two place vacate.


Thank you for reading, and any comments are greatly welcome.

Hubungi Saya

Restructuring My Labels

I'm in the process of restructuring my blog labels now. My labels is somewhat is cluttering my eyes and I would like it to be more organize.

Perhaps the new labels will only cater the main interest and not-so specific items. Anyway, it is getting harder and harder to browse around more than 300 posts and I need to built a system which let me labels my blog easier.

I do hope this would help my reader to choose what to read. But if you have any good idea, feel free to comment this post and tell me your thought.

Blogger Error bX-d8g02x

Last night I tried to upload a new template for this blog and got Error bX-d8g02x. It is so frustrating as I would like to use it because it got star rating and inline comments. I thought it was the error cause by the templates at first, but heck, I was wrong.

After I did some sniffing around, I did this:

1. Log in to my Dashboard.
2. Went to layout.
3. Deleted/ removed all widget there. Yes, I mean all.
4. Uploaded the new template XML file again.
5. Viola! I got myself a new template.

Promosi : Get Rebate on Daftar Hosting / Domain

Amsterdam servercluster in its own rackImage via Wikipedia
THIS DEAL IS NOW ENDED!!!THIS DEAL IS NOW ENDED!!!

I made a deal with ejoesolution company for behalf of MindaICT Blog Network. Now you can get a rebate on any of the following :

Register any of these web hosting package at ejoehosting to get wonderful rebates from me. These are only open for Malaysian, for the time being.

REMEMBER : YOU WILL NOT FIND THESE REBATE ANYWHERE ELSE, THIS IS AN EXCLUSIVE PROMOTION OF MindaICT Blog Network.



Order Now!
Order Now!
Order Now!


Order Now!

These are the rebates :

GET Advanced Package + Any Domain Name = RM 20.00 cash back

GET Standard Package + Any Domain Name = RM 10.00 cash back

GET Beginner Package + Any Domain Name = RM 6.00 cash back



How to get these rebates?

1. You must register web hosting PLUS domain name at http://www.ejoesolutions.com/.
2. Only registration of web hosting with PLUS domain name is only eligible for these rebates.

3. You must send an email to sales[@]ejoesolutions.com and CC to me farimi[@]gmail.com. Include these in your email, you can copy and paste the templates on your email.

------------------------------------------------------------------------------
To : sales(@)ejoesolutions.com, farimi(@)gmail.com * remove the ( )
Subject : Rebate untuk webhosting / domain

Content :


Salam,

Saya telah join Program Rebat Hosting MindaICT di http://mindaict.blogspot.com. Sila proses segera. Pembayaran telah di buat di bank _______ di atas no transaksi :__________

Pembayar : MOHD FARIMI

Your Full name :
Email address:
Your IC Num:
Contact number:
Your Maybank / CIMB accounts number :

Domain name di daftar :
Package hosting di daftar :

Blog/Website Pengenal : (Sila taip alamat blog di mana anda mula-mula mengetahui tentang promosi ini)
--------------------------------------------------------------------------------


4. You must close the deal and successfully did the payment to get these rebates.
5. Once you did that, I will pay you the rebates after I get confirmation from ejoesolutions. :)
6. Please give me 1-4 days top to process. Normally, if there are no problems, I'll pay the rebates in 24 hours.
7. Rebates will be transfered to these banks only ( for now ):

Maybank
CIMB

8. Good luck.

FAQ :

1.
Q : Why do you give rebates ?
A : This is my blogs - network marketing plans. Also I want to help fellow bloggers to make money online.

2.
Q : Do you work for ejoesolutions webhosting company?
A : No! I do not work for ejoesolutions. I just do marketing promotion for them.

3.
Q : Can I register the package for someone else for the rebate?
A : Yes.


BLOGGERS : (YOU POST-WE SELL-YOU GET INCOME)

Blog about this promotion. For every successful sale coming from your blog, you will get RM 2.00.

PLEASE remember to instruct your viewer to put your blog address on ( Blog Pengenal / Website ) on their email to us to get payment. NO BLOG ADDRESS - NO PAYMENT! You can ask your reader to cc the email to you.

Only for Malaysian bloggers. All transactions will be done through Maybank2U.

Learn GIMP

A screenshot of the GIMP 2.2.8 raster graphic ...As you may noticed, I did not actively doing any posts lately. I am sorry about that but I have a good reason. I'm taking some learning curve on GIMP.

I do not want to use Photoshop and never use it for my work. Photoshop just don't get enough of my attention. I did installed it and although I was introduced and advised to use Photoshop for so many time, I just never understood it plus I did not want to pay for it. No offense to those Photoshop lovers out there. I know Photoshop can do many wonderful things, and sometimes do magic. But, yet all my previous image effects (during my windows time), was done through various image manipulator software, which I can get for free or as shareware.

Yes, I know- I know. I'm not starting a flame war here. I am just stating my personal opinions. Please do not get my wrong.

Now, the real deal. In Windows, I have to buy Photoshop in order to use it, but through Linux, GIMP already came pre-installed. So, I have the chance to get to know GIMP through Ubuntu recently and I must say, I got much interest in GIMP than I ever did in Photoshop. Why? Do not ask me, I just like it.

I am determine to learn GIMP and going to invest my time learning it. So, wish me good luck guys. I will post my progress here and may be some tips on GIMP.

For now, I am reading and researching about GIMP at these website. If you have any website to help a GIMP newbies like me, please post it in the comment.

1. GIMPguru
2. GIMP Official Website
3. GimpTalk
4. GimpTutorial
5. Gimp-Savvy
6. Tutorialblog - Gimp Tutorial
7. GIMPology
8. pixel2Life
9. GIMP user group
10. MelayuBuntu

Phatch : A pretty good image batch ( watermark ) processing

Phatch Mascot & LogoHi all,

I have been using phatch for many times but never had the time to write about this. No, this is not a review. This is merely a personal experience record.

First of all, what is PHATCH?

From Wikipedia [link]

Phatch (PHoto & bATCH) is a raster graphics editor used to batch process a lot of digital graphics and photographs at once. Typical uses include resizing, rotating, cropping, converting, applying shadows, rounded corners, perspective, reflection and converting between different image formats. It is ideal for creating web graphics and for people not wanting to learn complex editors like the GIMP or Photoshop. Phatch can also be used to rename or copy image files based on the exif or IPTC Information Interchange Model tags.
A simple explaination ; I use phatch to insert watermark effect on my photos!

Anyway, enough talk, let see how you can get patch and use it.

To install phatch.

1. Open Add/Remove...



2. Please update the package list first if you have not do so. To do this click Reload.



3. Wait for all packages list to be updated. It will take a moment depending on your internet connection speed.



4. Please change the view from Supported Application to All Available Application





5. Key in phatch in the search box.



6. Tick on the little box to choose it.



7. Click Apply Changes.



8. Click Apply to install.



9. Phatch will be automatically downloaded and installed in a few minutes.



10. Click Close to continue and close Add/Remove....


Now to use phatch!

1. Click Applications - Graphic - Phatch Photo Batch Processor



2. Phatch will be opened.



3. To get started, click on the + sign.



3. Click on the effects you want. In this case, round corner effect, shadow effect and watermark effect. Click Add to use the effect.






4. Click on the + sign again to add effects.


5. You can click - sign to remove the effects.



6. Repeat the step to add watermark effect.



7. Remember to add Save command at the end of the batch process.



8. For Watermark Effect, you have to prepare an image to be the watermark itself. If you already have the image, just click on the Mark field and click on the Folder Icon to browse for your image. Adjust the other settings accordingly. You have to try each setting to fit your need later.



9. Choose the image to be the watermark.



10. If everything is going according to plan, click the Gears icon to start processing the images.



11. Click on the Browse Folder button to browse for the folder where your images reside.



12. Pick the images folder. Click Open.



13. Click Batch.



14. The phatched images will be put into a new folder on the desktop.



Although this should be easy, I think adjusting the watermark option is somewhat very annoying. It is hard to do it when there are no preview available. You have to try and retry to get the suitable positions.